- Makaron razowy z koperkowym pesto
- *Placka z pokrzywą (raaaaany, jak Ona go pałaszowała!)
- Kalafiora na parze
- *Morelę w połówkach
- Truskawkę w połówkach
- Cząstkę pomarańczy
- Jajówkę ze szczypiorkiem
- Śliwki suszone (eko)
- Wiosennego szczupaka ze smażonymi ziemniakami
- Czereśnie bez pestki
- *Smażonego sandacza w panierce (złowiony i smażony przez Dziadka)
- *Brokuły wyskubane z pizzy
- Zdekonstruowaną zupę kalafiorową z koperkiem (kalafior, marchew, pietruszka, kawałki wołowiny pożarte z dzikim zapałem i płyn z koperkiem w miseczce - częściowo wychłeptany radośnie, częściowo wychlapany rączką i wyssany z niej, a częściowo wycieknięty przez brodę)
Książka kucharska, zielnik i refleksje o Życiu i o miejscu kuchennego Stołu w tymże. A może i coś więcej :)
zab
piątek, 8 czerwca 2012
GłodomOrka, czyli dania do pożerania dla małego drania
Kiedy Dyrdymałka skończyła 7 miesięcy pożerała również:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz