Do wiosennych szczuczek potrzeba:
- trzech niewielkich filetów szczupaczych
- oliwy
- łyżki masła
- średniej kalarepki
- dwóch-trzech marchewek
- garstki fasolki szparagowej
- pół pęczka szczypiorku
- pół pęczka koperku
- soku z cytryny
- sosu sojowego
- garści sezamu
- słodkiej papryki do smaku
Kiedy się lekko zrumienią robimy na patelni miejsce i układamy szczupaka.Opruszamy papryką. Przykrywamy i dusimy, aż warzywa będą miękkie, a ryba gotowa. Wyjmujemy rybę. Do warzyw dorzucamy sezam, masło, jeszcze nieco soku z cytryny, posiekany koperek i szczypiorek, i doprawiamy sosem sojowym. Układamy koło ryby.
My zjedliśmy ze smażonymi ziemniaczkami (niezdrowo, ale pysznie :D).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz