zab

niedziela, 23 marca 2014

Zdrowo i czekoladowo

Krem jaglano-owocowo-czekoladowy jest nie dość, że wyborny, to dietetyczny (nie zawiera cukru ani tłuszczu, po za tym z kakao) i baaardzo, bardzo zdrowy (krzemionka! zasadotwórczość! żelazo! miedź! magnez! witaminy z grupy B! lecytyna! antyoksydanty! epikatechina! flawonoidy! wapń! chrom! naturalne salicylany! mangan! cynk! fosfor! potas! błonnik!witaminy K, E i C! polifenole! kwas foliowy!).
Dodatkowo powiem, że jaglankę w tej postaci kupuje nie tylko Ora, ale i Przemko, a to już coś ;D

Bierzemy:
Kaszę płuczemy i gotujemy w półtora szklanki wody. Kiedy już wrze - dodajemy daktyle, wiórki i śliwki. Kasza wchłonie całą wodę i sok ze śliwek - zdejmujemy ją z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na w-miarę-gładki krem. Dodajemy sól, migdały, cynamon i kakao wg. upodobania.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz