zab

piątek, 3 lutego 2012

Pochrzaniony sos bardzo uniwersalny

Chrzan ostatnio mnie prześladował, o czy napisałam tu. Nabyłam więc w końcu drogą kupna i użyłam m.in. do sporządzenia prostego, acz pełnego charakteru sosu wszechstronnego. Nadaje się do chleba zamiast masła, do mięsa lub jajek, lub ryby jako sos, jako dip do warzyw lub chipsów. Mlask.

Poszukajcie tylko (w ekologu) chrzanu, który jest z CHRZANU, a nie z wody i gumy guar ;)

A chrzan wielce prozdrowotny jest, zwłaszcza jak na aurę obecną. Polecam!

Potrzebne:
  • kubełek gęstego jogurtu (np.bałkański)
  • tartego chrzanu ile uznacie za stosowne (ja wrzuciłam 6 kopiastych łyżeczek)
  • szczypta soli
Wszystko razem wrzucić do miseczki i solidnie zamieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz