Zainspirowane przez
Mamęeli. Można zrobić z innymi przyprawami i dodatkami. Można bez miodu Można na ostro. Tylko bez jaj się nie da ;)
Potrzebne:
- dwa jaja
- szczypta soli
- dwa paski gorzkiej czekolady
- duuuuża szczypta cynamonu
- dwie łyżki miodu
- cztery płaskie łyżki mąki
Białka ubijamy na sztywno z solą. Żółtka mieszamy dokładnie z miodem i mąką. DELIKATNIE (żeby nie zniszczyć struktury piany) łączymy białe z żółtym. Czekoladę siekamy na drobne wiórki, dodajemy do ciasta razem z cynamonem i DELIKATNIE mieszamy. Na pergaminie, albo folii aluminiowej, posmarowanej masłem lub oliwą układamy łyżka niewielkie porcje ciasta. Wkładamy do nagrzanego wcześniej do 180C piekarnika. Pieczemy na złociście-beżowo (Uwaga - pieką się błyskawicznie!).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz