Dziś na szybko i niskokalorycznie.
Potrzebujemy:
- filetów z dorsza (najlepiej przecudnej urody ;) )
- połówki cytryny
- soli (morska będzie ładnie korespondować, czyż nie?)
- kilka gałązek świeżej kolendry (można kupić, jak ktoś nie ma takiej fajnej działki jak nasza :) )
- kawalątko świeżego imbiru
- łyżka oliwy
- pieprz biały
Skrapiamy cytryną i oliwą, opruszamy solą, posypujemy posiekaną kolendrą. Na wierzchu układamy kilka plasterków świeżego imbiru (można przepuścić przez praskę i wetrzeć, ale wtedy aromat jest bardzo silny i łatwo przesadzić).
Zawinąć dokładnie w folię i piec w jakichś 200 stopniach, ok 20-30 min (oczywiście zależy od wielkości rybona).
Odwinąć folię, imbir odrzucić, posypać pieprzem. Udekorować plasterkami cytryny i gałązką kolendry np.
Podawać z czym kto lubi.
Mniam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz